Other languages:
català • ‎dansk • ‎English • ‎español • ‎français • ‎magyar • ‎Bahasa Indonesia • ‎italiano • ‎日本語 • ‎Nederlands • ‎português do Brasil • ‎Kiswahili • ‎Türkçe

Joomla! Gloserne er anvendelige til at lære almindelige termer der anvendes i Joomla! guides, hjælpeskærme og avanceret dokumentation.

Contents

Artikel

I Joomla! er en artikel et stykke indhold bestående af tekst (HTML), og muligvis med links til andre ressourcer (for eksempel, billeder). Artikler er den grundlæggende enhed for information i indholdssystem og nederste niveau i indeholdshearakiet. Siden Joomla! Joomla 2.5, er hver artikel i præcis en Kategori. En kategori kan være under en anden kategori som gør den til en underkategori. Det er også muligt at have ukategoriserede artikler. Disse artikler eksisterer uden at være tilknyttet nogen kategori.

Inden Joomla! 2.5 og tidligere versioner, var en artikel det tredje niveau i hierakiet Sektioner  Kategorier  Artikler. Nu er en artikel et bundniveau og vil altid være det andet niveau eller højere i hierakiet.

Artikler bliver vedligeholdt med artikel manageren (se Indholdsartikel manager for Joomla 3.3 or the Indholdsartikel manager for Joomla 2.5) hvilken findes i Administrator (Back-end) ved at klikke på menupunktet Indhold og dernæst Artikler.

Se også: Kategori

Kategori

Hver del af et Joomla! websted eller ethvert andet CMS websted har brug for en metode til at vise og lagre sit indhold logisk. Den almindelige metode er gennem kategorier og underkategorier. Joomla! tillader at vise og anvende indhold kontrolleret af kategorisering på forskellige måder. Nogle af indholdstyperne som er kategoriserede er artikler (Hovedindholdet på websider), bannere, kontakter og weblink.

Ukategoriseret er standard kategorien tildelt til enhver og alle typer af indholdskategorier, det er standard kategorien. Kategorien ukategoriseret er ikke deskriptiv og bør anvendes hvis nødvendig for indholdstyper der ikke falder ind under en specifik kategori.

Ved oprettelse og tildeling af kategorier bør du have en planlagt struktur. Som eksempel er dette en måde hvorpå du kunne kategorisere flere Joomla artikler om fugle. Oret to artikelkategorier kaldet "Dyr" og "Planter". Under kategorien "Dyr" kan du have underkategorier kalder "Fugle" og "Pattedyr". Under kategorien "Fugle" kan du have 3 artikler kaldet "Ørne," "Papegøjer" og "Krager".

Eksemplet ovenover kunne udvides med speicifikke artikler om forskellige typer af Ørne, Papegøjer og Krager. Start med at anvende en topkategori kaldet "Dyr". Placer underkategorierne "Fugle" og "Pattedyr" under kategorien "Dyr" og derefter underkategorierne "Ørne," "Papegøjer" og "Krager" under underkategorien "Fugle" som vist.

Nu kan du oprette multiple artikler i kategorierne Ørne, Papegøjer og Krager ved at anvende forskellige latinske eller almindelige navn for de specifikke typer af disse tre fugle.

Kategorier vedligeholdes under Kategorier som man kommer til i Administrator (Back-end) interfacet ved at klikke på menuknappen Indhold og derefter Kategorier.

Se også: Artikel


Landingssider

License: Joomla! Electronic Documentation License
Source page: https://docs.joomla.org/Glossary/da
Page retrieved: 0.532 seconds, 3.62 MB

Top